Over het Centraal Diploma Register


In het Centraal Diploma Register (CDR) kunt u nagaan of iemand een geldig VCA-, SOG-petrochemie-, SVWOH- of NOGEPA-diploma heeft. Diplomahouders kunnen met het CDR de geldigheidsduur van hun diploma controleren, zodat ze weten wanneer het tijd is om herexamen te doen.
Om in het CDR te kunnen zoeken heeft u het diplomanummer nodig of minimaal 3 aaneengesloten letters van de achternaam gecombineerd met de geboortedatum.


In het CDR staan:


  • VCA-diploma's (B-VCA, VOL-VCA en VIL-VCU)
  • Diploma's en certificaten voor opleidingen uit de SSVV Opleidingengids (SOG) op het gebied van petrochemie.
  • SVWOH-diploma's voor opleidingen op het gebied van steigerbouw.
  • Diploma's en certificaten voor opleidingen van NOGEPA voor basiskennis en vaardigheden om veilig offshore te werken.

Buitenlandse diploma's en gelijkwaardige diploma's staan niet in het CDR. Bekijk hier de gelijkwaardige VCA-diploma's en de gelijkwaardige SOG-petrochemie diploma's.


Wel is er een koppeling met het Belgische CDR om de zoekresultaten te kunnen combineren. Klik hiervoor deze optie aan bij het zoeken en de resultaten uit het Belgisch CDR worden getoond.


Kloppen uw gegevens in het CDR niet, of wilt u niet meer in het CDR worden opgenomen? Neem dan contact op via het contactformulier.


De gegevens uit het CDR kunnen door partners gebruikt worden in hun systemen. SSVV heeft beleid opgesteld omtrent dit soort samenwerkingen.


Voor snelle toegang tot een specifieke registratie is het mogelijk om een QR-code aan te vragen. Deze code verwijst naar de persoon en zal altijd het volledige overzicht van die persoon weergeven.

Zoek de registratie op en klik op het download icoontje. De QR-code wordt per e-mail verstuurd nadat je deze gegevens hebt achtergelaten. Deze gegevens worden verder niet bewaard of voor andere doeleinden gebruikt.